Vechtscheiding voorkomen

Vechtscheiding voorkomen - Samen om Tafel mediation & advies

SCHIP-aanpak voorkomt een vechtscheiding
De SCHIP-aanpak kan ingezet worden om te voorkomen dat een scheiding een vechtscheiding wordt. Met deze aanpak worden er nieuwe verbindingen gelegd tussen ex-partners. Jullie gaan een nieuwe manier vinden om weer rustig in gesprek te gaan, opnieuw contact te maken en elkaar op een andere manier te zien. Om dit te bereiken wordt er stilgestaan bij wat verloren is gegaan. Jullie gaan samen door een stukje rouw van de relatie die voorbij is.
Het beschadigde HART van jullie beiden moet eerst geheeld worden.
HART staat hier voor Houvast, Autonomie, Rechtvaardigheid en Toekomst.
Pas dan kunnen jullie elkaar weer toelaten en als ex-partners het verleden afsluiten, het verlies delen en elkaar ook kunnen vergeven voor wat is geweest. Vergeven doe je overigens voor jezelf, niet voor een ander. Maar door elkaar te vergeven kun je de communicatie weer opnieuw oppakken en kunnen jullie als ex-partners er weer volledig zijn voor de kinderen.

Uitgangspunt SCHIP-aanpak
Het uitgangspunt bij de SCHIP-aanpak is om de barstjes die in de relatie zijn ontstaan te lijmen. Mensen weer opnieuw met elkaar in verbinding te brengen. Het zal zeker energie van alle betrokkenen vragen. Het is zwaar werken. De ervaring leert dat het wel kan, het herstellen van een relatie. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier tijd en energie in te steken.

SCHIP staat voor:
- Samenkomen
- Conflict-verliesverheldering
- Helpend horen
- Integratie
- Partners in ouderschap

Dit zijn ook de vijf fases die de betrokken partijen gezamenlijk doorlopen. Samen Om Tafel zet de SCHIP-aanpak in bij complexe echtscheidingen. Eerst wordt er gewerkt aan het oplossen van conflicten tussen de partners. Door de ouders eerst voor zichzelf te laten zorgen en conflicten uit de weg te ruimen, kunnen beide ouders stappen zetten richting een goede verstandhouding.

Vind verbinding met elkaar, ook als ex-partners
De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject. Postrelationele rouw is rouw die optreedt over datgene wat verloren is gegaan in de relatie nadat deze officieel is beƫindigd. Door dit samen af te ronden en samen stil te staan bij wat verloren is gegaan, gaan jullie vanuit daar kijken hoe jullie je opnieuw met elkaar kunnen verbinden omwille van de kinderen. Op het moment dat jullie als ouders weer een weg hebben gevonden om met elkaar samen te werken zullen de kinderen zich ook weer veilig voelen. Samen Om Tafel zal jullie hierin begeleiden. Dit kan (desgewenst) als geheel meegenomen worden in het hele echtscheidingstraject, maar ook als losstaand traject worden gevolgd.

samenvoordejongeren - Samen om Tafel mediation & advies

samenvoordejongeren

23 februari 2021 - Corona als een stille ramp onder jongeren....Wij willen er zijn. gewoon door naar jou te luisteren Wanneer je door de Corona het allemaal even niet meer ziet zitten als jongere, kun je op de website... lees verder »

Percentage alimentatie indexering 2021 - Samen om Tafel mediation & advies

Percentage alimentatie indexering 2021

24 oktober 2020 - Meestal wijzigen per jaar de inkomsten. Daar staat tegenover dat het leven ook duurder wordt. Om die reden worden dan ook (meestal) jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en... lees verder »

KIES - Samen om Tafel mediation & advies
Rigg - Samen om Tafel mediation & advies
Kindbehartiger - Samen om Tafel mediation & advies
MfN-registermediator - Samen om Tafel mediation & advies
Paletzorg - Samen om Tafel mediation & advies
Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.